Yoğurtlu hamur yapmak için, çorbalık olarak yapılan kare erişteyi , makarna ve normal erişte gibi de pişirebilirsiniz. Bu eriştenin adı bizde yoğurtlu hamurdur.
Bir tencere içine 2 litre su koyun. Kaynayan suyun içerisine yarım kilo kare hamurumuzun boşaltın, 10 dakika ara ara karıştırıp haşlayın.
Ayrıca, haşladığınız hamurun suyunu süzüp bir kavanoza koyun. Daha sonra bu besin değeri yüksek olan bu suyu lezzetli çorbalar yapmak için kullanabilirsiniz.
Ardından süzdüğünüz hamuru hafifçe yıkayın. Boş bir tencere içine 20-25 Gr tereyağı ile az zeytinyağı ilave edip eritin. Daha sonra bu yağın içine haşladığınız hamuru ilave edin, dilediğiniz kadar tuz ekleyip karıştırın.
İyice karıştırılan hamurumuz servis tabaklarına alın. Sonra üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ilave edin.
Ayrıca, bir sağanda az tereyağını eritin. Sonra rendelediğiniz Manyas kelle peyniri kavurup yoğurtlu eriştenin üzerine dökün. En son olarak üzerine dövülmüş ceviz de ekleyebilirsiniz. Yoğurtlu hamur hazır.
Afiyet olsun.
Lezzetli ve sağlıklı bir çorba yapmak isterseniz hamur çorbası tam size göre. Beş bardak içme suyunu bir tencereye ilave edin, içine beş avuç ( 5 kahve fincanı) kare erişte den ilave edin. Su kaynayıp erişteler yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Bir tasa beş kaşık yoğurdu koyup homojen hale gelene kadar karıştırın. Karıştırdığınız yoğurdun içine yarın çorba kaşığı un ilave dip iyice karıştırın ve erişteli suyumuza ilave edip koyulaşana kadar karıştırın. Daha sonra bir tatlı kaşığı nane, dilediğiniz kadar tuz ve bir yemek kaşığı tereyağı ilave edip iyice karıştırın. Elinizde haşlanmış nohut varsa ilave edip çorbanızın besin değerini ve lezzetini arttırabilirsiniz. Hamur çorbası servise hazır.
Afiyet olsun.
Kantaron yağı gerçek mi olup olmadığını anlamak için kantaron yağının rengine ve yoğunluğuna bakılmalıdır. Gerçek…
Yabani Böğürtlen Reçeli Al Üstelik 6 Al 5 Öde Böğürtlen Reçeli Katkısız, koruyucusuz olarak meşe…
Böğürtlen Reçelinin faydaları 'na değinmeden önce kısaca köy deneyiminden bahsedeyim. Hava tertemiz, çeşmelerden bizim para…
Babaannem sağken köye gittiğimde maşınganın üzerinde kaynamakta olan ıhlamur bulunurdu hep. Yani eskiler ıhlamuru kaynatırlardı.…