Yemek Tarifleri

Yemişleri Neden Kabuklu Saklamalıyız?

Yemişleri neden kabuklu saklamalıyız sorusunun yanıtını bu yazımızda vermeye çalıştık.

Kabuklu yemişler, genellikle kabuğundan ayrılıp kavrularak tüketiciye sunuluyor. Bunun nedeni ayıklama işlemiyle uğraşmak istememek ve kavrulan yemişin daha lezzetli olmasıdır.

Ancak sağlık düşünüldüğünde kabuklu yemişlerin çiğ olarak tüketilmesi ve tercihen kabuklu satın alınıp saklanması gerekmektedir.

Kabuklu yemişlerin kabuklu tercih edilip çiğ tüketilmesi, yemişin besin değeri açısından önemli.

Yemişleri satın alırken kabuklu alın ve kabuklu halde saklayın, lazım olduğunda gerektiği kadar miktar kabuktan çıkartıp tüketin. Çünkü kabuğu çıkarılmış yemişlerin besin değeri ve antioksidan içerikleri azalmaktadır.

Ceviz, badem ve fıstık gibi kabuklu yemişler doğal olarak ambalajlıdır. Hava ile temas edince içlerinde bulunan faydalı yağlar okside olup bozulur. Bu nedenle kabuklu olarak satın alınması tercih edilmelidir.

Ayrıca, kavurma işlemi badem, fıstık ve cevizin dış zarınının faydalarını yok eder. Bu zar liften zengin ve çok faydalıdır. Üstelik, kavurma işlemi sırasında badem, fındık, fıstık, cevizin içerdiği faydalı yağlar yüksek ısı sebebi ile transyağa dönüşür ve sağlık için risk oluşturabilir. Isıl işlem ile yemişler içeriğindeki yüksek kaliteli protein mineral ve vitaminlerini yitirir.

Sonuç olarak, kabuklu kuruyemişlerin besleyici özelliklerinden faydalanmanız için çiğ tüketmeniz daha iyidir. Ceviz, badem, fıstık ve fındık gibi kabuklu yemişleri, kabuklu olarak saklamak ve ancak yiyeceğiniz kadarının kırarak taze olarak tüketilmesi tercih edilmelidir.

Doğal, çiğ kabuklu yemişleri nereden bulabilirim diyorsanız sitemize göz atmanız yeterli.

Youtube kanalımızda köyümüz ile ilgili videoları izleyebilirsiniz.

Önemli Not:

Yazımızda yer verdiğimiz bilgiler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuştur. Sizlere öneri ve bilgi vermek amaçlanmıştır. Bu yazıdaki içeriğin, kesin teşhis ve tedavi özelliği bulunmamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında; mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemini uygulamanız gerektiğini önemle hatırlatırız

B Ç

Recent Posts

Kantaron Yağı Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?

Kantaron yağı gerçek mi olup olmadığını anlamak için kantaron yağının rengine ve yoğunluğuna bakılmalıdır. Gerçek…

4 ay ago

Böğürtlen Reçeli

Yabani Böğürtlen Reçeli Al Üstelik 6 Al 5 Öde Böğürtlen Reçeli Katkısız, koruyucusuz olarak meşe…

5 ay ago

Böğürtlen Reçelinin Faydaları Nelerdir ?

Böğürtlen Reçelinin faydaları 'na değinmeden önce kısaca köy deneyiminden bahsedeyim. Hava tertemiz, çeşmelerden bizim para…

5 ay ago

Ihlamur Kaynatılır mı?

Babaannem sağken köye gittiğimde maşınganın üzerinde kaynamakta olan ıhlamur bulunurdu hep. Yani eskiler ıhlamuru kaynatırlardı.…

5 ay ago