Vişne reçeli faydaları ile ilgili bilgi vermeden önce vişne hakkında kısa bilgi verelim. Bildiğiniz gibi görünümü kiraza benzeyen ama tadı kiraz tadından daha ekşi olan vişne, kirazla kıyaslandığında daha az kaloriye sahiptir.
Ayrıca içerdiği zengin A ve C vitaminleri ile tam bir vitamin ve mineral deposudur. Yüksek oranda beta-karaten ve E vitamini gibi güçlü antioksidanları da bünyesinde barındırmaktadır. Vişne ağacı, genellikle Haziran sonu, Temmuz ayında meyve vermektedir. Evlerde hoşafı ve yıl boyu tüketebilmek için reçeli yapılan vişnenin faydalarından yaralanabilmek için vişnenin doğal olması sağlık bakımından oldukça önemlidir. Tam olgunluğa erişmiş vişne, ağaçtan dökülmeden toplanmalıdır. Toplama işleminin el ile yapılması özellikle önemlidir. Aksi halde meyve ezilecektir. Bunun yanında vişnenin lekesinin ellerden bir süre çıkmadığı da unutulmamalıdır. Vişne reçeli faydaları , vişnenin içerdiği faydaları barındırır.
Vişne faydaları , doğal ve geleneksel tarım yöntemleri ile yetiştirilmiş vişneden yapılan reçelde bulunmaktadır. Doğal, tarım ilaçı ve kimyasal gübre kullanılmadan yetiştirilmiş vişne, çekirdekleri ayıklandıktan sonra, pancar şekeri ve gerçek limon suyu ile odun ateşinde geleneksel yöntemlerle katkısız olarak pişirildi. Manyas Köy Pazarı olarak doğal vişneden geleneksel yöntemler ile pişirdiğimiz vişne reçeli ve bunun gibi özel olan diğer reçel çeşitlerimizi mutlaka tatmanızı öneririz.
Vişne içeriğinde bulunan anti ageing özelliği ile esasında yaşlanma karşıtı faydalı bir meyvedir. Genç kalmanın en önemli sırları bu şifalı meyvede bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren özelliğe sahip olan vişne ve bağlantılı olarak vişne reçelinin aynı zamanda göz için de büyük faydaları olan bir meyvedir.
Vişne ve vişne reçeli su çiçeği, kızamık ve kabakulak gibi hastalıklara yakalanma riskini de önemli bir ölçüde azaltmaktadır.
Sindirim sistemine de faydası olan vişne reçelinin kabızlık sorununu giderici etkisi vardır. Bağlantılı olarak boşaltım sistemine de fayda sağlar. Bağırsakları hastalıklara karşı korur.
Sinir sistemine olan faydasından bahsettiğimiz vişne reçeli beyine de fayda sağlamaktadır ve alzheimer hastalığına karşı da korur, unutkanlığa karşı etkilidir. Parkinson hastalığına karşı da koruma sağlar.
Sindirim sistemine fayda sağlayan vişne reçelinin bakterilerden ve mantarlardan vücudumuzu sağlıklı bir şekilde koruması ile grip, nezle gibi soğuk algınlığına karşı da oldukça faydaları ve önleyici etkisi vardır.
Vişne meyvesi sayesinde vişne reçelinin insanlarda kansere karşı korumada faydaları vardır, kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve özellikle de prostat ve kolon kanserine karşı tam koruma sağlamaktadır.
Vişne meyvesi saçların dökülmesini de önleyici bir özelliğe sahiptir.
Uykusuzluk problemi çekenlerin deneyebileceği vişne reçeli ile uykusuzluğunuza karşı da fayda sağlayabilirsiniz. Vişne reçeli çok iyi bir antioksidandır.
Vişne Reçeli göz yapısını, görme sistemine de faydalıdır. Kolesterolü düzenleyici etki olan vişne reçeli damar sertleşmesine karşı da yararlıdır.
Çağımızın en önemli hastalığı olan depresyona ve strese karşı da faydalıdır.
Kalp atışlarını düzenler, kalp hastalıklarına karşı korur. Bunun sonucunda kalp krizi riskini de azaltır.
Önemli Not:
Yazımızda yer verdiğimiz bilgiler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuştur. Sizlere öneri ve bilgi vermek amaçlanmıştır. Bu yazıdaki içeriğin, kesin teşhis ve tedavi özelliği bulunmamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurmanızı ve doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemini uygulamanız gerektiğini önemle hatırlatırız.
Google hesabımıza göz atıp hakkımızdaki yorumları okuyup incelemek isterseniz lütfen tıklayınız.
Kantaron yağı gerçek mi olup olmadığını anlamak için kantaron yağının rengine ve yoğunluğuna bakılmalıdır. Gerçek…
Yabani Böğürtlen Reçeli Al Üstelik 6 Al 5 Öde Böğürtlen Reçeli Katkısız, koruyucusuz olarak meşe…
Böğürtlen Reçelinin faydaları 'na değinmeden önce kısaca köy deneyiminden bahsedeyim. Hava tertemiz, çeşmelerden bizim para…
Babaannem sağken köye gittiğimde maşınganın üzerinde kaynamakta olan ıhlamur bulunurdu hep. Yani eskiler ıhlamuru kaynatırlardı.…