Balkabağının faydaları , içerdiği beta-karoten, C, K, E vitamini, magnezyum, fosfor ve demir gibi maddelerden gelmektedir. Balkabağı genel olarak kışın tüketilse de, yıl boyu tüketerek, vücudun enerjisini artırmak ve hastalıklardan korunmak mümkündür.
MİNERAL BAKIMINDAN ÇOK ZENGİN
Potasyum, bolca demir, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum içermektedir. Özellikle çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunur. Demir içermesi nedeni ile kansızlığı önler.
DOĞAL VE GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN
Balkabağı, çok yüksek miktarda beta karoten içerir ve beta karoten en iyi antioksidanlardan biridir. Vücudu mikroplardan korur, iltihapların iyileşmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça etkilidir. Eşinize, çocuklarınız ve kendiniz için harika bir besin kaynağı olan balkabağını yaz kış bolca tüketin.
Balkabağının faydalarından yararlanmak için; köyümüzde, ata tohumdan doğal olarak yetiştirdiğimiz kabaktan yaptığımız çıtır kabak tatlısını yıl boyu tüketebilirsiniz. Katkısız, koruyucusuz ve ev yapımıdır.
Güçlü bir A vitamini kaynağıdır ve içeriğindeki zeaksantin isimli karotenoid ile göz sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Yüksek oranda alfa ve beta karoten içerir. Bu karatenodiler antioksidan özellikleri nedeniyle bağışıklık sisteminin en büyük yardımcısıdır. C vitamini bakımından zengindir. C vitamini vücudu mikroplara, patojenlere karşı savunan beyaz kan hücrelerinin üretimini uyararak vücut savunmasına destek olur. 1 porsiyon Balkabağı (100 gr) yetişkin bir bireyin günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 35’ini karşılar.
Sağlığa sayısız faydası bulunan Omega 3’ün bal kabağında da mevcut olduğu unutulmamalıdır.
Cildinizin parlak görünmesini sağlar. İçeriğinde yüksek miktarda bulunan karotenoidler diyet yağı ile birlikte tüketildiğinde ciltte pigmentasyona neden olduğu için cildin daha canlı olmasına yardım eder. C vitamini ile kolajen üretimini destekleyerek cildin daha genç görünmesini destekler.
İçeriğindeki kalsiyum, manganez, magnezyum, bakır, demir ve fosfor ile kemik dokularındaki hasarın iyileştirilmesine, kemik gelişimine destek olur.
Balkabağı, B1, B3, B6, Pantotenik asit gibi birçok vitamini; folik asit, fosfor, demir gibi minerali yapısında bulundurur. İçeriğindeki bu vitamin-minerallerle hem bağışıklık sisteminizi güçlendirir hem de metabolizmanızı hızlandırır.
Potasyum bakımından da oldukça zengin olan bu süper besin kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Potasyum; kan damarları ve arterlerin gevşemesini sağladığı için kalpteki stres azalır ve kan basıncını düşürür. Ayrıca potasyum; hücre ve dokulardaki sıvı dengesinin düzenler.
Balkabağı, bol miktarda lif içermektedir, içerdiği bitkisel lifler vücudumuzdaki toksinlerin, zararlı yağların bir kısmını sünger gibi emer ve kolesterolün yani kandaki zararlı yağ oranının düşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda bu lifler bağırsaklarda su çekip kitle etkisiyle bağırsak hareketlerini artırırlar. Bol lif içeren sebze ve meyvelerin düzenli tüketilmesinin kilo kontrolünde ve diyetlerde de önemlilik arz eder. Kabızlık ve Hemoroid problemi olan kişiler için tüketimi tavsiye edilmektedir. Bağırsak hareketliliğinin düzenlediği için kolon kanseri riskinde düşürmede rol oynar. Lif içeriği nedeniyle tokluk süresini uzatır.
Yazımızda yer verdiğimiz bilgiler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuştur. Sizlere öneri ve bilgi vermek amaçlanmıştır. Bu yazıdaki içeriğin, kesin teşhis ve tedavi özelliği bulunmamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurmanızı ve doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemini uygulamanız gerektiğini önemle hatırlatırız.
Google hesabımıza göz atıp hakkımızdaki yorumları okuyup incelemek isterseniz lütfen tıklayınız.
Kantaron yağı gerçek mi olup olmadığını anlamak için kantaron yağının rengine ve yoğunluğuna bakılmalıdır. Gerçek…
Yabani Böğürtlen Reçeli Al Üstelik 6 Al 5 Öde Böğürtlen Reçeli Katkısız, koruyucusuz olarak meşe…
Böğürtlen Reçelinin faydaları 'na değinmeden önce kısaca köy deneyiminden bahsedeyim. Hava tertemiz, çeşmelerden bizim para…
Babaannem sağken köye gittiğimde maşınganın üzerinde kaynamakta olan ıhlamur bulunurdu hep. Yani eskiler ıhlamuru kaynatırlardı.…